Logo

Stians hjemmekino


Utstyrsliste:


Høyttalere:

B&W CDM 9NT


XTZ 99 W10.16Elektronikk:

Yamaha RX-V665


Emotiva XPA-2Bilde:

TV Samsung LE40C650

Playstation 3


Oppdateringer

09.01.2012 B&W CDM-9NT

27.01.2012 Emotiva XPA-2

28.01.2012 XTZ Blue line RCA til effektforsterker

30.01.2012 XTZ 99 W10.16Min lille TV-stue.

Her er mitt oppsett i TV-stuen min.
Foreløpig består det bare av fronthøyttalere og en subwoofer grunnet at bak høyttalere og senter ikke har blitt helt prioritert enda, men det kommer.Etter masse venting og forventninger så kom endelig en effektforsterker!
Jeg har frontene koblet til Emotiva XPA-2 som er koblet på pre-out på min Yamaha RX-V665 receiver.
Det er Yamaha RX-V665 som tar seg av både bilde og lydstyringen, og til det syns jeg den gjør en god nok jobb for nå.
Bildet blir vist av Samsung LE40C650 og jeg syns at til en LCD-tv å være er det et fantastisk bildet. Jeg har fått kalibrert tv'en godt takket være Monster sin bilde kalibrerings DVD. Jeg har fått spørsmål om det er en LED tv. Jeg anbefaler alle å prøve Monster sin kalibrering.
Til å spille av filmer, TV-serier og musikk bruker jeg foreløpig Playstation 3 og en data på kontoret mitt som leverer HD filmer, tv-serier og FLAC igjennom 1000 mbit nettverket. Her er det null lagg!

Litt om lyden
Jeg syns at komboen Yamaha RX-V665 sammen med Emotiva XPA-2 på mine B&W CDM-9NT gjør en fantastisk jobb sammen. Mange mener at Emotiva er veldig "varm" i lyden og at den kan runde av litt for tidlig i toppen. Men jeg syns at det foreløpig låter bra. Vi får jo se hvordan det blir etter enda mere innspilling.

XPA-2 har utrolig kontroll på CDM 9NT, bassen er hardtslående, mellomtonen er klar og nøytral men diskanten kan enkelte ganger være litt skrikende og litt ubehagelig. Men da er det bare å flytte litt på B&W'ene til man finner den perfekte plassen.

B&W CDM 9NT er ekstremt plasskrevende, og jeg kan høre stor forskjell med å eksprementere på plasseringer. Her flyttes det cm for cm. Blir spennende å se om dem får en bestemt possisjon til slutt, for dem flyttes litt hver eneste dag.

Lyden kan beskrives som nokså nøytral og klar. Stemmer og instrumenter kommer veldig naturlig frem uten å bli spesielt farget.
Det er veldig artig å høre på Jazz låter med bassgitar, saxofon og en kvinnevokal. Alt kommer ryddig frem både på lavt volum og høyt volum. Det er takket være kraften som kommer fra den 35kg tunge Emotiva'en.
Setter jeg på det nye albumet til Rihanna så hører man et utrolig ryddig lydbilde. Jeg har så mange ganger opplevd på denne platen at lyden kan bli utrolig rotete på enkelte forsterkere i minste laget, og hele lydbildet bare raser sammen.
Det er ikke tilfellet her. "where hawe you been" låter utrolig tøft når Rihanna skriker til. Lukker jeg øynene føles det nesten som om det hele står live forran meg. Bassen har en utrolig kontroll.

Til film låter det knall tøft selv i stereo! Jeg elsker å se transformers, litt pga at disse filmene er fullspekket av lydeffekter og ikke minst er det kjempebrae filmer!
Lyden er klar og det er utrolig hvor mye detaljer man hører.
Når Optimus Prime forvandler seg fra lastebil til robot mens det bråker og eksploderer i bakgrunn, så kan man høre hver minste lille metalldel som bytter plass! Det er så utrolig tøft at jeg har måttet sett flere sener om og om igjen.


XTZ 99 W10.16 har fått jobben med å hjelpe til med å levere et litt høyere lydtrykk i bunn.
Jeg er meget fornøyd med denne basseren, den er kjapp og hardt slående. Det kryr av instillinger som kan bedre lyden i hver enkel stue.
Jeg har eksperimentert masse med forskjellige løsninger, føler jeg nå har funnet en flott løsning for musikk. Det spiller utrolig bra, høyt og kontrolert. Jeg har valgt å ha begge bassportene til musikk for da får man en ekstremt rask bass som henger veldig godt med 6.5" på B&W'ene. Den går veldig dypt og leverer kjempe godt til all slags musikk, alt fra jazz til dubstep. Den er like god på lavt volum som høyt, den klarer seg på lydnivåer som er over ett normalt "party" lyttenivå. Etter hver lytterunde må jeg gå over pyntegjenstander og dytte dem litt lengere inn på hyller.

Til film syns jeg den gjør en meget god jobb. Jeg har ikke testet 12" her i stuen, så kan ikke sammenligne noe. Men den gir akkurat den lille ekstra hjelpen som jeg syns trengtes. Den får eksplosjoner til å riste i sofaen og leverer en veldig realistisk lyd.
Har fått testet et par sener på Fast and furies 5. Tog senen er helt rå!! Når dem skyver bilene fra toget og over på lastebilen sparker subben skikkelig fra, og ikke minst når lastebilen braser inn i toget og eksploderer. Det morsomme er at jeg er kjempefornøyd med lyden, og det er enda masse å hente. Nå står volum litt over kvart.

Ulempen jeg har å komme med er at når jeg bytter fra musikk til film må jeg bort til subben og bytte ut proppene til bassporten får å få det optimalt til film. Men det er jo en bedre løsning enn å måtte ha en sub til film og en til musikk!


Her er det bare å følge med på utviklingen, her vil det skje mye mer!

Legg gjerne igjen en kommentar og gi poeng :)
Informasjon om oppsett
Bruker
stian442
Type oppsett:
Kombinert
Høyttalerkonfigurasjon:
2.0
Antall visninger:
5389 siden 13.01.2012
Status:
I bruk
Plassering:
Enebolig
Bildefremviser:
TV
TV-størrelse:
40
Sist oppdatert:
09.02.2012
Brukervurderinger

7,00/10

Rom:
7,00/10
Utstyr:
7,00/10
Presentasjon
7,00/10
Du må logge på for å kunne stemme.
Utstyrsliste
Elektronikk Høyttalere
  • B&W CDM 9NT
  • XTZ 99 W10.16 (Subwoofer)