Logo

B & C Hjemmekino


Bakgrunn
Vi er en liten familie, som liker å lytte til musikk, se på film og spille dataspill. Helst uten å forstyrre hverandre og naboene. Derfor laget vi dette multimediarommet i et ledig rom i kjelleren. Spilles det skikkelig høyt, kan vi så vidt høre litt bass inne i huset. Ute er det så godt som ingen lyd.

Musikk
Studio høyttalerne fra JBL gir en meget bra lyd i dette rommet.

Film
Prosjektoren gir krystallklare bilder på det 136" store lerretet. Kjører med ukomprimert lyd gjennom HDMI og 24 bilder/s. Rommet har ingen vinduer og prosjektoren er lyssterk med en meget bra kontrast, så det er valgt et helt hvitt lerret.

Dataspill

LAN-party
Det er lagt opp rikelig med stikkontakter og gigabit ethernet kontakter, slik at LAN-party med 4 - 5 deltagere går fint. Da er det bare å sette inn bord til datautstyr. Stolene er lette og solide, slik at ommøblering går lett.

PS. Presentasjonen er under arbeid.
  • Høyttalerne er vel egentlig ganske nøytrale og spiller alt fra klassisk til techno veldig bra. Men det er klart at Queen på blu-ray i 5.1 lyd er en av favorittene. Synes Samsung&#39en låter et hakk bedre enn de andre. Nå kom det ny firmware til Toshiba&#39en igår, har ikke fått testet den etter det.

  • Dette så veldig bra ut. Maskering av lerretet bør du absolutt tenke på. Utstyrsmessig er du jo nærmere toppklassen. Flott prosjektor;) Hva slags musikk hører du på som du syns fungerer godt sammen med JBL Studio serien? Er det sony, samsung eller toshiba som får være musikkformidleren?

  • 2.35:1 og bredere går akkurat over høyttalerne. Regnet ut max høyde de kunne ha ved disse formatene. HD filmer er stort sett så brede. Tekst kommer da som regel mellom høyttalerne og under bildet. 1.78:1 og 1.85:1 kjøres med litt smalere bilde enn max bredde på lerretet, slik at det kommer mellom høttalerne. Vurderer å lage et system for å maskere bort de delene av lerretet som ikke brukes i de forskellige formatene. Kan også kjøre 1.78:1 med helt fyllt lerret, noe blir da borte bak høyttalerne, men bildet er så stort (300 x 169 cm) at det merkes knapt. Unntaket er visse spill som har info i de nederste hjørnene. Da må bildet krympes.

  • Mye flott utstyr, men er det ikke litt ugunstig at høyttalerne står foran lerretet? Sperrer det ikke for bildet?

Informasjon om oppsett
Bruker
bjorn_d
Type oppsett:
Dedikert
Høyttalerkonfigurasjon:
7.1
Antall visninger:
18199 siden 10.02.2008
Status:
I bruk
Plassering:
Enebolig
Bildefremviser:
Projektor
Lerret-størrelse:
136
Sist oppdatert:
10.04.2009
Det er 1 brukere som har dette oppsettet som favoritt.
Brukervurderinger

8,11/10

Rom:
8,17/10
Utstyr:
8,67/10
Presentasjon
7,50/10
Du må logge på for å kunne stemme.
Utstyrsliste
Bildeutstyr Diverse
  • Rockwool Akustikkplate
Forsterkere Høyttalere
  • JBL Studio L820
  • JBL Studio L8400P
  • JBL Studio L880
  • JBL Studio LC2
Møbler
  • IKEA Stockholm
Signalkilder